Whatsapp'ın Yeni Özelliği

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamarından biri olan WhatsApp yeniliklere devam ediyor. Facebook tarafından satın alınmasının ardından yapacağı hamleler merakla beklenilen şirket büyük bir bomba patlatmaya hazırlanıyor. Popülerleşmesiyle birlikte özellikle GSM operatörlerinin baş belası olan uygulama getireceği yeniliklerle GSM firmalarının başını daha çok ağrıtacağa benziyor.

WhatsApp’ın Yeni Özelliğine Çok Şaşıracaksınız
Yurtdışından gelen bilgilere göre Whatsapp yeni güncellemesi ile internet üzerinden sesli arama ve bu aramaları kaydetme özellikleri getirecek. Sadece GSM operatörlerinin değil, Viber, Skype, Tango, Hangoust gibi internet üzerinden sesli arama özelliğine sahip uygulamalrın kullanıcısı sayısına da darbe vurmaya hazırlanan Whatsapp ‘ı rakiplerinden ayıran en büyük özellik ise bu konuşmaları kayıt edebilme seçeneği olacak. Bu güne kadar 3. partı uygulamalar ile yapılması mümkün olan aramaların kayıt işlemi bu yeni güncelleme iile whatsapp’ da normal bir özellik olarak yer alacak. Ancak bu özelliğin her yerde kullanıma geçmesi imkansız gibi gözüküyor. Sebebi ise telefon görüşmelerinin kayıt edilmesi birçok ülkenin hukuk sistemine göre yasadışı. Bu ülkelerin başında Amerika geliyor. Amerkian yasalarına göre bir telefon görüşşmesini, görüşmeyi yapan iki tarafında rızası olmadan kaydetmek yasalara aykırı. Birçok ülkede bu işlem yasal olmasına rağmen ciddi problemler barındırıyor çünkü bu ülkelerde telefon görüşmeeri yasal kanıt olarak sunulabiliyor. Örneğin İsrail’ de bir iş ortağınız sizi arayıp bana 10 bşn dolar borcun var der ve sizde telefonda evet derseniz, bu kayıt mahkemeye yasal delil olarak sunulabilir ve başınıza büyük dertler açılabilir. Bu yeni özelliğin en büyük problemlerinden biri de şüphesiz ki son günlerde teknoloji dünyasına damga vuran bulut sistemi olacaktır. Konuşmaların kayıtlarının telefonda depolanması kullanıcı için haylı zor ve yer kaplayan işlem olacağı için, Whatsapp ‘ın her zaman ki gibi bu işlem için bulut teknolojisini kullanacağını tahmin etmek zor değil. Asıl soru bulut içinde milyonlarca kişinin özel telefon görüşmeleri güvende olacak mı ?
Yaklaşık 600 milyon aktif kullanıcıya sahip Whatsapp ‘ın bu yenilikleri ne zmana kullanıcılara sunacağı bilinmiyor. Sesli arama özelliğinin birçok kullanıcı tarafından memnuniyet ile karşılanacağına eminim ancak aramarın kayıt edilebiliyor olması ileride şirkete ve kullanıcılara büyük dertler açabilir gibi duruyor.

►Alıntıdır
Whatsapp'ın Yeni Özelliği Whatsapp'ın Yeni Özelliği Reviewed by Literatür Adası on 19:02 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.